به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایرنا درکابل؛ با ورود یک هیئت عالیرتبه قزاق به فرودگاه کابل در قبل از ظهر امروز و ملاقاتها و دیدارهای دیگر مقامات خارجی طی روزها و هفتههای گذشته، شاهد حضور چشمگیر و معنادار تیمهای سیاسی و اقتصادی کشورهای منطقه در پایتخت افغانستان هستیم.
طی دو هفته اخیر دیپلماتان سیاسی و اقتصادی کشورهای مختلف منطقه و جهان به افغانستان رفت وآمد نموده و بامقامات دولت سرپرست افغانستان رایزنی و گفتگو کردند.
در جریان هفته گذشته و جاری دیپلماتان سیاسی و اقتصادی از کشورهای جمهوری اسلامی ایران، چنین، روسیه، ترکمنستان و مالیزیایی و قزاقستان، ترافیک سنگین را در کابل موجب شدهاند.
هماکنون تیمی از کشور مالیزیا به ریاست نماینده ویژه نخستوزیر این کشور در کابل ملاقاتهایی را با مقامات ارشد حکومت سرپرست انجام داده و بر دستاوردهای مثبت آن طی دو سال گذشته، صحه گذاشتهاند.
هفته گذشته نیز هیئتی از سوی سازمان جهانی همکاریهای اسلامی با حضور در کابل، دیدارهای متعددی را برگزار کرد.
ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه نیز روز گذشته در ملاقات با سرپرست وزارت امورخارجه دولت سرپرست و معاون سیاسی رئیسالوزراء راههای گسترش همکاری میان کابل و مسکو را بررسی کرده و به گفتگو نشست.
هیئت اقتصادی ترکمن نیز با استقبال سرپرست وزارت صنعت و تجارت به کابل آمده است تا پیگیر تعهدات اقتصادی دو کشور باشد.
دیپلماتان کشورهای یاد شدهی منطقه و جهان در دیدارهایشان با مقامات دولت سرپرست افغانستان بر تعامل مثبت، گسترش روابط با افغانستان تاکید کردند و خواستار دادن کرسی افغانستان در سازمان به دولت سرپرست، آزاد سازی ذخایر ارزی افغانستان از سوی امریکا و تعامل دوجانبهگرایی کشورها با افغانستان شدند.
با آنکه دولت سرپرست افغانستان هنوز هم تحت فشار و تحریمهای ظالمانه و یکجانبه غرب به خصوص امریکا قرار دارند ولی آرام نبوده و با امکانات اندک دست داشتهی خویش طی دو ونیم سال گذشته در جهت بازسازی زیربناها و شکوفایی اقتصادی کشور قدمهای اساسی و بنیادی را برداشت و از همچنین از کشورهای منطقه و جهان خواستند که از فرصت موجود این کشور استفاده و روی معادن و زیربنایی این کشور سرمایهگذاری کنند.
حضور دیپلماتان پرُ رنگ کشورهای منطقه و جهان در افغانستان نشان میدهد که اقدامات دولت سرپرست در ابعاد مختلف به خصوص در راستای تامین سراسری امنیت، سرکوب گروههای تروریستی مانند داعش و ... ، مبارزه جدی با تولید مواد مخدر، جمع آوری متعادین، افتتاح پروژههای بزرگ اقتصادی و عمرانی، استخراج معادن بِکر افغانستان و دهها موارد مثبت دیگر، کشورهای منطقه و جهان را مجاب به سرمایهگذاری در افغانستان نموده و هر کدام تلاش دارند تا از قافله تعامل با افغانستان و تضمین منافعاتی آیندهی شان در افغانستان عقب نمانند.
اقدامات اثرگذار و نتیجهبخش دولت سرپرست افغانستان و همچنین دعوت متواتر از کشورهای منطقه و جهان، حالا منطقه و جهان را مایل به تعامل بیشتر و بهرهگیری از فرصتهای ایجاد شده در این کشور مبتنی بر سیاست بُرد- برُد نمودهاند.
منطقه و برخی کشورهای جهان به این درک رسیدهاند که افغانستان فعلی با داشتن سرمایههای دست ناخوردهی طبیعی و عدم بدیل مناسب برای دولت سرپرست، بهترین فرصت تعامل با حکومت کنونی و سرمایهگذاری در چارچوکات سیاست اقتصادمحور این کشور است تا هم در جهت به رسمیت شناسی دولت سرپرست افغانستان قدم بردارند وهم بهرهگیری کافی از داشتهها و فرصتهای موجود این کشور داشته باشند.
حجم سنگین ترافیک دیپلماتهای سیاسی و هیئتهای اقتصادی کشورهای مختلف منطقه و جهان در کابل طی دو هفته اخیر محافل سیاسی را به این نتیجه میرساند که روزنهی امید و نوید برای آیندهی با ثبات، مرفه و توام با تعاملات گسترده افغانستان با جهان فراهم شده است و کشورها به جای دنبالهروی کشورهای غربی برای بهانه تراشیهای مختلف مبنی بر نداشتن تعامل با حکومت فعلی افغانستان، مجبوراند که تعامل را بر تقابل ترجیح داده و منافع خویش و افغانستان را در سایه گسترش روابط شان تامین نمایند.
حالا کشورهای منطقه و جهان میتوانند با استفاده از فرصت ایجاد شده در افغانستان منافع خویش را در سایه سیاست اقتصاد محور بُرد- بُرد دولت سرپرست افغانستان در این کشور تضمین نمایند.
پایان پیام/
Your Comment